<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-WTXVH5G height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

For at imødekomme de stigende krav fra de økologiske forbrugere, følger Friland altid Brancheanbefalingerne for produktion af økologisk kød og mælk. Fra årsskiftet træder et nyt krav i kraft, der kan få direkte konsekvens på afregningen hos leverandører af økologiske slagtedyr.

Pr. 1. januar 2021, skal alle kreaturer nemlig være født som økologiske og have levet hele livet i en økologisk besætning, for at kødet fra dyret kan sælges som økologisk kød.

- Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme, siger Claus Hein, der er direktør hos Friland.

De nye krav er blevet meldt ud til Frilands leverandører af flere omgange, så det burde ikke komme som den store overraskelse, mener Ejvind Kviesgård, der er Afdelingsleder hos Danish Crown Beefs ejerservice.

- Hvis man har lagt om til økologi indenfor de seneste år, er det en god idé at gå besætningen igennem. Man kan jo være i den situation, at man har en fem-årig malkeko gående, man ikke vil kunne hæve øko-tillægget på efter nytår, siger han.