Derfor er han sammen med en række andre økologer frontfigur i Frilands hidtil største og mest ambitiøse kampagne, kaldet FRI, for økologisk kød. Her fortæller han på store plakater med billeder af ham og hans brogede køer, at ”Vi har sat økologien FRI siden 1992.” - Økologi bygger på at kunne sælge nogle gode produkter. Som frilandmand er det vigtigt for mig at være i dialog med forbrugerne og vise dem, hvem der producerer det økologiske oksekød, og hvor kødet kommer fra. På den måde tager vi medansvar, siger Per Rytter Andersen.

Han har været frilandmand siden 1998 og er glad for den økologiske produktionsform.

Jeg kommer tæt på mine dyr og har et godt kendskab til hvert enkelt af dem. Det har stor værdi og gør mig i stand til at stå inde for min produktion. Og så er det altid dejligt at se dyrene gå frit omkring og græsse på marken, forklarer Per Rytter Andersen.

Han har 250 hektar jord, hvor han blandt andet dyrker korn. En del af høsten leverer han til et økologisk bageri i Nordjylland, mens resten bliver brugt som foder til køerne.

- Vi er næsten selvforsynende og bruger som økologer ikke kunstgødning og sprøjtemidler i marken i forbindelse med dyrkning af kornet. Man behøver ikke gøre landbrug mere kompliceret end som så, fastslår Per Rytter Andersen.

Sammen med sine køer kan han i løbet af sommeren ses på store reklameskilte ved busstoppesteder og supermarkeder i København, i bannerreklamer på Facebook og på de økologiske kødpakker fra Friland Økologi.