Alligevel er han glad for at blive set på store reklameskilte med budskabet ”Vi sætter økologien FRI i fællesskab” ved busstoppesteder i landets større byer. - At hans portræt kan ses her skyldes, at han er en af spydspidserne i Frilands hidtil største og mest ambitiøse kampagne, kaldet FRI, for økologisk kød.

- Jeg vil gerne støtte salget af godt kød fra dyr, som er opdrættet økologisk med masser af plads i det fri, og hvor brug af medicin minimeres og kun efter tilsyn af dyrlægen. Desuden er det godt at give forbrugerne flere produkter at vælge imellem, så de, som værdsætter økologiske varer, har mulighed for at købe dem, siger Laurs Papsø Laursen.

Han begyndte som producent af frilandsgrise i 2005 og lagde om til økologi for to år siden.

- Jeg var glad for at producere frilandsgrise, men var fristet af udfordringen med at blive økolog. Jeg brænder for håndværket som landmand og det høje fokus på dyrene samt deres velfærd. Og det er det hele værd, når jeg ser grisene boltre sig på marken og ved, at dyrene, jeg leverer til Friland, har levet i det fri, siger Laurs Papsø Laursen.

Hans mark er flankeret af træer og buske og er desuden forsynet med en række mudderhuller, som han netop har fyldt vand i.

- Grise kan ikke svede, og derfor er det vigtigt, at de kan tage mudderbad for at køle sig ned og beskytte sig mod solen med et mudderlag. Man kan kalde det solcreme, konstaterer Laurs Papsø Laursen med et smil.

Arbejdsdagen på Stensagergård begynder med at tilse farehytterne på marken, hvor søerne passer deres smågrise, indtil de er næsten syv uger.

- Modersoen er bedst til at passe de små grise. Det betyder, at vi fravænner nogle store grise på 15 kilo, som har fået en god opstart. Det er endnu et godt aspekt ved at være økolog, fastslår Laurs Papsø Laursen.

Senere på dagen giver han sig i kast med ’lømmelgrisene’, som han kalder slagtegrisene i stalden, der selv kan bestemme, om de vil være indenfor eller udenfor. Og lige som sine grise kan Laurs Papsø Laursen også selv bestemme.

Han er nemlig ene om at passe sine 85 søer.

- Størrelsen af Stensagergård passer fint til én mand, og desuden giver det at være alene mig den fordel, at jeg er i daglig kontakt med mine grise og kender deres vaner, forklarer Laurs Papsø Laursen.

Ud over busstoppestederne vil hans portræt også kunne ses på store reklameskilte ved supermarkeder landet over, i bannerreklamer på Facebook og på de økologiske kødpakker fra FRILAND ØKOLOGI.

Hvis du vil vide mere om konceptet, eller har spørgsmål omkring opdræt af økologiske grise, kan du finde svar på det meste, ved at klikke på dette link.